...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Një gjeneratë e re panelesh diellore pritet të pushtojë botën

Gjenerata tjetër e qelizave diellore mund të bazohet mbi materiale të quajtura halogjenide metalike perovskite

SHJ

11/06/2021 - 21:31

Gjenerata tjetër e qelizave diellore mund të bazohet mbi materiale të quajtura halogjenide metalike perovskite. Ky i fundit është një mineral oksid kalciumi titani i përbërë nga kalciumi i titanit. Pajisjet janë të lira, mund të prodhohen lehtë nga tretësirë e materialeve të përbërë duke shndërruar dritën në elektricitet me efiçencë të lartë (me pajisje të reja ose inovative rreth 25.5%). Qelizat diellore perovskite përmbajnë një film gjysmëpërçuesi organik, i cili është i rëndësishëm për të realizuar shndërrimin e energjisë së lartë në efiçencë.   

Për më shumë, këtu

Charge-carrying films for solar cells made quickly and cleanly

Lexo dhe këtë

Zbulohet paneli diellor që prodhon energji elektrike pa kufizim

 

 

   

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA