...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Amerikanët përpiqen të zhvillojnë dashurinë për sportin dhe të integrojnë konceptin Aristotelian: pentathlonin

Rreth 35 për qind e burrave në SHBA dhe 40 për qind e grave janë mbipeshë dhe ky numër vazhdon të rritet. Vetëm rreth pesë për qind e të gjithë të rriturve në Amerikë janë aktive të paktën 30 minuta në ditë.

Voa

15/01/2018 - 14:10

Në Shtetet e Bashkuara vetëm një në tre fëmijë është aktiv çdo ditë. Dhe më pak se pesë për qind e të rriturve kryejnë ushtrime të paktën 30 minuta çdo ditë. Megjithatë kjo nuk i ka ndalur sipërmarrësit e palestrave të ekspozojnë produktet e tyre të reja. Kevin Enoh sjell materialin në vazhdim.

Ndoshta është stërvitja mbi një trampolinë është ajo çka dini të bëni më mirë…. ose ruatja e ekuilibrit, apo dashuri të vjetra si Zumba.

Çfarëdo ushtrimi të zgjidhni, do ta gjeni këtu në Kaliforni në një ekspozitë kushtuar shëndetit fizik.

Sipas organizatorëve këtu ka diçka për të gjithë:

"Kemi mbledhur këtu të gjithë elementet e ndryshëm që të mbajnë në formë. Në një anë do të shihni ata që zhvillojnë ushtrime të fuqishme me trupin dhe sportet fizike, ndërsa në anën tjetër kurset e stërvitjes në grup, ato që njihen si “Spartan Race” që përfshin një seri garash me pengesa të distancave të ndryshme, por gjithashtu do të gjeni CrossFit-in, gjimnastikën. Pra njerëz të ndryshëm që e kanë shdërruar palestrën në mënyrën e tyre të jetësës, të gjithë në një vend, njëkohësisht”, thotë Marc Missioreck i National Fitness Productions.

Por nuk bëhet fjalë vetëm për pajisje palestrash dhe kurse. Ekspozita pasqyron të gjitha llojet e mënyrave që të vënë në lëvizje. Gjithçka, nga një lojë emocionuese si dodge ball, një lojë ku dy skuadra i hedhin topa njëra-tjetrës, duke u përpjekur të mos goditen nga topi, tek mënyrat e reja për ngritur metale të rënda.

Dhe ndërsa stërviteni, njiheni me ushqimin e shëndetshëm dhe mënyrat për t’u dukur mirë.

"Bodybuilding, CrossFit dhe të ushtruarit për t’u bërë i fortë është bërë diçka e zakonshme në Amerikë. Një prirje që nuk e gjeje pesë vite më parë, kjo është pjesë e kulturës tashmë”, thotë Roy Wallack, i Los Angeles Times

Por të ushtruarit për të qenë në formë është pjesë e kulturës së një grupi të vogël në Amerikë. Sipas qendrës për Kontrollin e Sëmundjeve rreth 35 për qind e burrave në SHBA dhe 40 për qind e grave janë mbipeshë dhe ky numër vazhdon të rritet. Vetëm rreth pesë për qind e të gjithë të rriturve në Amerikë janë aktive të paktën 30 minuta në ditë. Që do të thotë se mbetet shumë për të bërë për t’i ngritur Amerikanët nga shtrati.   

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA