...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Franca ndaloi praktikat barbare me zogjtë dhe gicat

Franca ndaloi me ligj një praktikë tjetër barbare: coptimin për së gjalli të zogjve mashkuj në makineri (sepse nuk shërbejnë as për mish dhe as për vezë), varrosjen e tyre për së gjalli, gazifikimin e tyre, vrasjen me rrymë elektrike ose mbytjen e tyre në qeska plastike dhe tredhjen e gicave pa anestezi

SHJ

29/01/2020 - 15:27

Pikërisht për shkak të presionit nga mbrojtësit e kafshëve Franca ndaloi me ligj një praktikë tjetër barbare: coptimin për së gjalli të zogjve mashkuj në makineri (sepse nuk shërbejnë as për mish dhe as për vezë), varrosjen e tyre për së gjalli, gazifikimin e tyre, vrasjen me rrymë elektrike ose mbytjen e tyre në qeska plastike dhe tredhjen e gicave pa anestezi. Zvicra veproi njëlloj në vitin 2019 pavarësisht se si praktikë ishte e rrallë. Gjermania është në një përpjekje të ngjashme pavarësisht se një direktivë e BE-së e lejon copëtimin e tyre meqë shkakton vdekje të menjëhershme. 

Lexo, për më shumë:     

Si shkatërrohen kafshët dhe biodiversiteti nga sistemi dhe elitat?*

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA