...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Kirurgu britanik dhe 650 vjekjet e tij për gjoja ‘kancerin e gjirit’

Ai u thoshte atyre se ata rrezikonin nga kanceri dhe u kërkonte pagesa për operacione më të shtrenjta

SHJ

16/04/2023 - 20:59

Sipas një hetimi të zhvilluar nga mjekët ligjorë në Britani, raporton The Times, një kirurg operoi më shumë se 1 mijë vetë gjoja për t`i shpëtuar nga kanceri i gjirit përgjatë 14 viteve. Ai u thoshte atyre se ata rrezikonin nga kanceri dhe u kërkonte pagesa për operacione më të shtrenjta. Nga ndërhyrjet e tij ndërruan jetë më shumë se 650 njerëz. Nga 1,205 pacientë, 675 kishin vdekur për shkak të mastektomisë. Si pasojë, ai u dënua me 20 vjet burg. Hetimi ka zbuluar gjithashtu qindra pacientë të tjerë që patën operacione ose trajtime të papërputhshme ose të panevojshme.    

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA