...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Shënohet një sulm tjetër me mikrovalë ndaj një agjenti të CIA-s në Serbi

Ylli Përmeti tregoi se kush mund të qendrojë pas sulmeve në fjalë dhe paralajmëroi amerikanët rreth një muaj më parë me një studim lidhur me sulmet e ambasadorëve dhe agjentëve amerikanë me mikrovalë, se ato do të vazhdojnë; arsyet mund të lexohen në studim

SHJ

01/10/2021 - 08:38

CIA evakuoi një oficer të inteligjencës që shërbente në Serbi javët e fundit, i cili pësoi lëndime serioze të ngjashme me sulmet neurologjike të njohura si Sindromi Havana, sipas zyrtarëve aktualë amerikanë raporton Wall Street Journal.

Incidenti në Ballkan, i cili nuk është raportuar më parë, është i fundit në atë që zyrtarët e përshkruajnë si një zgjerim të vazhdueshëm të sulmeve ndaj diplomatëve amerikanë të dislokuar jashtë vendit nga sulmues të panjohur duke përdorur atë që zyrtarët qeveritarë dhe shkencëtarët dyshojnë se është një lloj sulmi me Burime energjie.

“Në 60 deri në 90 ditët e kaluara, ka pasur një numër rastesh të tjera të raportuara” në tokën amerikane dhe në nivel global, tha Dr James Giordano, një profesor i neurologjisë në Universitetin Georgetown i cili po këshillon qeverinë amerikane për këtë çështje. Sulmet e vazhdueshme, të cilat mund të shkaktojnë humbje të kujtesës dhe probleme të tjera shëndetësore, kanë shkaktuar zhgënjim brenda qeverisë amerikane.

Në përgjithësi, administrata e Bajdenit e ka shndërruar gjetjen e burimit të sulmeve një përparësi kryesore, tha një zyrtar i administratës. Zëdhënësit e CIA -s dhe Departamentit të Shtetit thanë gjithashtu se çështja ishte një shqetësim parësor dhe nuk pranuan të diskutojnë rastin serb ose incidente të tjera specifike.

“Ne e marrim çdo raport me seriozitet dhe po punojmë për të siguruar që punonjësit e prekur të marrin kujdesin dhe mbështetjen që u nevojitet,” tha zëdhënësi i Departamentit të Shtetit.

Në gusht, Zv Presidentja e SHteteve te Bashkuara Kamala Harris vonoi përkohësisht mbërritjen e saj në Vietnam pasi Departamenti i Shtetit e njoftoi zyrën e saj për një “incident të mundshëm shëndetësor anomal”. Incidentet e pashpjegueshme shëndetësore njihen si Sindroma Havana sepse u shfaqën për herë të parë mes diplomatëve amerikanë dhe oficerëve të inteligjencës në Kubë në fund të vitit 2016.

Simptomat përfshijnë marrje mendësh, dhimbje koke, lodhje, të vjella, ankth, vështirësi njohëse dhe humbje të kujtesës. Dita 

Lexo studimin

Lufta me mikrovalë e superfuqive: Rusia sulmon ambasadorët amerikanë dhe agjentët e CIA-s?

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA