...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Vërtetohet Ylli Përmeti nga disa studiues të marrë për parapërcaktimin e gjinisë

Duke dëftuar gjininë e spermatozoideve dhe duke dobësuar një gjini me qëllim që të “fuqizojnë” gjininë tjetër me kimikate, është absolutisht e gabuar, jo vetëm sepse

SHJ

15/08/2019 - 08:49

Në disa studime me karakter biologjik Ylli Përmeti përmend një qasje lidhur me çështjen se si të përcakojmë gjininë e fëmijës meqënse shumë studiues e shtrojnë për diskutim dhe ftojnë prindërit që duan –për arsye të ndryshme- fëmijë të njërës apo të tjetrës gjini që të marrin pjesë. Teoria e tij...u vërtetua dhe nga disa eksperimente të disa studiuesve të cilët zbuluan spermë me kromozomin X (që shkakton lindjen e një femre) dhe spermë me kromozomë Y (që shkakton lindjen e një mashkulli). Kështu së pari ata identifikojnë karakterin e spermës pastaj shtojnë disa kimikate dhe dobësojnë njërën palë. Kur dobësojnë njërën palë, pala tjetër, 'fuqizohet'. (Plos Biology).

Por qasja e studiuesve përkatës, duke dëftuar gjininë e spermatozoideve dhe duke dobësuar një gjini me qëllim që të “fuqizojnë” gjininë tjetër me kimikate, është absolutisht e gabuar, jo vetëm sepse ata mund të shkaktojnë një sërë problemesh në qelizën e spermës por ata nuk kanë kuptim të drejtë të çështjes: se gjithë fuqia e trupit të njeriut përcakton fuqinë e spermës dhe oarit....          

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA