...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Janë shqiptarët vërtetë bujarë?

23/11/2016 - 08:33

Një sondazh i kryer në shumicën e vendeve botërore tregon se Shqipëria renditet në vendet me përqindjen më të ulët të anagazhimit publik, sa i përket vullnetarizmit dhe bujarisë.

 

Duhet theksuar se kultura luan rol vendimtar për t’u angazhuar dhe dhënë. Më konkretisht, virtyti i bujarisë dhe solidaritetit. Gjendja e mirë ekonomike është një nxitës i rëndësishëm por jo vendimtar për të dhënë, jo vetëm ndihmë por edhe dashuri. (Shih, për më shumë, Gjenealogjia dhe forca e dashurisë).

 

Kështu, sipas sondazhit që u zhvillua në 140 vende, se nëse njerëzit kishin dhuruar lekë, ishin vullnetarizuar apo kishin ndihmuar një të huaj, zbuloi se —nga 7.4 miliar njerëz— 1.4 miliard njerëz dhurojnë lekë, thuajse 1 miliard vullnetarizohen dhe 2.2 miliard ndihmojnë të huajt.

 

Shqipëria ka një përqindje mjaft të ulët (26%); Italia 30%; Greqia 19%; dhe Serbia 20%. Në krye të listës qendrojnë Libia (79%); Somalia (77%); Malaui (75%); Botsvana (73). SHBA-ja (73%). Etj.

 

Shih, gjithashtu, The world’s most generous countries, BBC, 23 Nëntor 2016    

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat or click here to download the PDF file.

Click here to download the PDF file.
Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA