...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Kampioni Smajlaj bën shqiponjën në Beograd, çmenden mediat serbe

Dita

05/03/2017 - 10:49

Nuk mund të mungonin edhe kësaj here notat e nacionalizmit në Beograd. E përditshmja vendëse “Kurir” e ka cilësuar si skandal momentin kur kampioni i ri i Europës në “Mbretëreshën e sporteve”, Izmir Smajlaj, festoi me shqiponjën me duar pas triumfit në arenën e Beogradit.

Në komentin e saj, “Kurir” shprehet se ndonëse publiku e duartrokiti, atleti shqiptar u përgjigj me “Shqiponjën”.

“Një tjetër skandal ndodhi sot në kampionatin europian në Beograd me përfaqësuesin shqiptar në kërcimin së gjati Izmir Smajilaj. Ndonëse u përshëndet me duartrokitjet e publikut të Beogradit, ai u përgjigj me duart që simbolizojnë ‘shqiponjë dykrenore’ në flamurin e Shqipërisë. Ky veprim i Izmir Smajilaj provokoi audiencën. Përgjatë konkurrimit, ai ka marrë mbështetje nga publiku”, ishte komenti i të përditshmes serbe “Kurir”.

Smajlaj fitoi medaljen e artë në kërcimin së gjati pas rezultatit rekord kombëtar 8.08 metra dhe tashmë fokusi i tij do të jetë Kampionati Botëror që zhvillohet në Londër në gusht.   

Video: 
Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA