...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Dialog mes çiftit që shënjestroi klasën politike me hetim, gjykim, dënim

Burgu nuk është gjithmonë zgjidhja. Salikmonedlulushi shpk duhet të justifikojnë vitet që vodhën dhe hëngrën. Burgu është fundi i tmerrit, por ne duam që Tmerri i tyre mos të ketë fund. Ky është ferri i tyre mbi tokë. Duhen të gjallë e jashtë burgut, të tmerruar, të dridhen 24/7 me pasigurinë se çdo i presi e nesërmja që të ecin gjërat siç duhet.

SHJ

08/02/2021 - 16:58

Kaluan vite dhe asgjë nuk shoh. I përvishem Atij, - hë pra, ku e ke drejtësinë, o i uruar?

Z - Rri për kokën tënde se s`merr vesh ti nga këto punë.

M - si ore s`marr vesh, sikur ma dhe ti e nuk e bëra...

Z- Rri se e di unë ç`bëj. Pse të lodhesh duke bërë punën e tjetrit o Gent? Salikmonedlulushi shpk e bënë mutin mullar le ta pastrojnë, ti mos u bëj pis se të kam me kimet.

M - ti me kimet të më kesh, por ç`hall ke ti, unë dua të lodhem..

Z - Nuk je për t`u lodhur ti, por për merak të kam krijuar, akoma s`e ke kuptuar?

M - Ohuuu unë them dua t`ua lëroj fenë, nënën që i ka pjellë, ti më thua, lëre se do e vetpastrojnë halen siç e bënë. Tani që e rimendoj s`e ke keq, por pritja qënka më keq sesa të punosh.

Z - rri o e uruar, ata janë mësuar me punë vullnetare; le të kujtojnë alter egon e tyre dhe t`i thërrasin kaplloqes me punë të detyrueshme duke ia futur vetes dhe njëri-tjetrit sërish edhe në sistemin e tyre.

M - po unë, ç`të bëj sipas teje, ëëë?

Z - ti rri aty tall leshtë me ta e mos ta nijë faree.

M - unë dua të kontriboj, të bëj drejtësi ti fus në burg me sekuestro, konfiskim.

Z - ke ngatërruar pllakën sistem Gent. Tani, Ti si person nuk mund të bësh asgjë nga këto, i bëjnë strukturat e ngritura nga e para.

M - ore mos loz me mua, atë po them edhe unë!

Z - po mirë moj, si do i bësh? Ke buxhet zotrote t`i bësh vetë?

M – s`kam.

Z - ahaa, s`ke. Vullnetarë ke të punojnë për atdheun?

M - As nga ata s`kam. Vullnetarët e kombit, shqiptarizmit vdiqën në 85-ën.

Z - Gent, ke ti ndjekës të arsimuar, me përvojë, të pastër dhe atdhetarë të punojnë pa frikë e tundim?

M – S`kam, askush nuk më ndjek. Mos tall leshtë, s`ka lezet.

Z - Atëherë o Gent, pse më lodh me kërkesat e tua idiote, ëë?

M - U lodhe zotrote nga dëshira ime e pastër për drejtësi me ndëshkim të Trinitetit të Artë, Burg, Sekuestro, Konfiskim? Nuk qënke dhe aq i plotfuqishëm dhe hyjnor sa të predikojnë çirakët mbi tokë.

Z - Gent, na i ke bërë kazan rakie me këtë Trinitetin e Artë. Aman, mjaft! Gjërat e mira bëhen me radhë e përparësi. Nuk të pritet, por s`kam ç`bëj. Lulja të çeli nuk i mjafton vetëm dheu, uji, drita, por edhe stina që të lulëzojë. Proçesi ka kohën e vetë, ti e padurueshmja bëj seminare manaxhim-padurimi që mos më çash dërrasat kaq shpesh.

M - tani më acarove! E kupton se ata, salikmonedlulush shpk po bëjnë pallë dhe vazhdojnë të tallin leshtë me ne për tre dekada?

Z - Burgu nuk është gjithmonë zgjidhja. Salikmonedlulushi shpk duhet të justifikojnë vitet që vodhën dhe hëngrën. Burgu është fundi i tmerrit, por ne duam që Tmerri i tyre mos të ketë fund. Ky është ferri i tyre mbi tokë. Duhen të gjallë e jashtë burgut, të tmerruar, të dridhen 24/7 me pasigurinë se çdo i presi e nesërmja që të ecin gjërat siç duhet. Pse të lodhesh ti për atë që duhej të kishin bërë ata që në 90-ën?

M - Po hë pra, kur? Më lër mua t`ua rregulloj një herë e mirë.

Z - prapë ti, oh, Zot i vetvetes, kjo nuk nxë! E kupton ti Gent, se ankthi, frika, pasiguria i bën më të efektshëm për t`ia futur vetes dhe njëri-tjetrit deri sa të futet treni në shinat që shkatërruan?!

M - po unë ç`të bëj? Më lër të paktën të bëj trasenë!

Z - Nuk je për atë punë ti, argëtohu, tallu, telendisi, analizo, denoncoi, kundërshtoi se kjo i çmend më shumë se gjithçka.

M - dua të punoj, kontriboj!

Z - Puna s`është për Ne, lëri ata që i prishën t`i bëjnë sërish. Ky është ndëshkimi i tyre në këtë jetë.

M - mesa shoh po afron dita që do gajasemi me ta. Prangat do të kërcasin së shpejti.

Z - hë pra, fillo të shohësh përtej asaj që të tregojnë, shfaqin, flasin. Kjo është Genta që kam krijuar!   

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA