...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Noli me zë -1963: Shqipëria e Enver Hoxhës e pavarur siç e donim

Në një fjalim të vitit 1963, zëri i tij kumbon ndërsa gjuha e tij tingëllon më shumë si dialekt “sarandiot”.

SHJ

07/01/2023 - 15:27

Dje u shënua 140 vjetori i lindjes së Fan Nolit (6 janar 1882). Kontributin e tij për pavarësinë e Shqipërisë dhe ndërtimin e saj, por dhe kontributin e tij në lëvrimin e gjuhës shqipe, e njohin thuajse të gjithë. Por është ndryshe ta lexosh dhe shohësh në portrete dhe ndryshe ta dëgjosh.

Në një fjalim të vitit 1963, zëri i tij kumbon ndërsa gjuha e tij tingëllon më shumë si dialekt “sarandiot”.

Sidoqoftë, në ligjëratën e tij, Noli përmend qortimet e mërgimtarëve shqiptarë në Amerikë ndaj qeverisë “Hoxha” por ai vetë i shmanget qortimit dhe thekson faktin se Shqipëria është, përfundimisht, siç e donim: e pavarur. Për të larguar çdo dyshim dhe qortim ai e krahason Shqipërinë e Enver Hoxhës me një foshnje, e cila nuk mund të kritikohet...

Video: 
Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA