...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Shumica e birrave gjermane me substanca kancerogjene; po birra shqiptare si është?

Sipas një hetimi, nga autoritetet gjermane, shumica e birrave gjermane dhe më populloret u gjetën të ngarkuara me substanca kancerogjene — me gjurmë nga helmet që përdoren për vrasjen e barërave të këqij në bujqësi. Më konkretisht, me “glyphosate”.

SHJ

15/07/2018 - 14:47

Për mos t’u dëmtuar industria, qeveria dhe industria kërkoi që lajmi të “zbutësh” ndërsa instituti federal i Gjermanisë për vlerësim rreziku tha se nivelet e substancës nuk kërcënonin konsumatorët. Reuters

Në fakt, edhe vera është gjetur me substanca të njëjta. Por masmedia nuk e bënë temë këtë çështje: sepse sponsorizohet nga industria e pijeve me reklama etj. Substancat përkatëse përdoren në kultivimin e bimëve dhe ne kemi publikuar një studim mjaft të gjërë për këtë çështje. Por popujt s’duan t’ia dinë! Mjaftohen me etiketat e bukura dhe reklamat, sidomos populli ynë...  

Birrat gjermane me substanca të rrezikshme: 

Hasseröder Pils – 29,74 μg/l (ppb)

Jever Pils – 23,04 μg/l

Warsteiner Pils – 20,73 μg/l

Radeberger Pilsner – 12,01 μg/l

Veltins Pilsener – 5,78 μg/l

Oettinger Pils – 3,86 μg/l

König Pilsener – 3,35 μg/l

Krombacher Pils – 2,99 μg/l

Erdinger Weißbier – 2,92 μg/l

Paulaner Weißbier – 0,66 μg/l

Bitburger Pils – 0,55 μg/l

Beck’s Pils – 0,50 μg/l

Shkaqet e shkatërrimit të ekonomisë sonë: bujqësisë, blegtorisë, arrorëve dhe shëndetit të njeriut*

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA