...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

BBC vërteton Ylli Përmetin: kursimet e qytetarëve perëndimorë përfundonin në duart e militantëve të ISIS-it

Qeveria britanike pezulloi një projekt ndihme ndërkombëtare pas një hetimi të BBC që zbuloi se paratë e taksapaguesve i shkonin ekstremistëve në Siri.

Top Channel

04/12/2017 - 13:37

Jo vetëm kaq, por, sipas BBC, oficerët e një force policore të mbështetur nga Londra kanë bashkëpunuar me gjykatat për të ekzekutuar ndëshkime brutale. Megjithatë, Adam Smith International, kompania britanike që drejton projektin, tha se i mohon fuqishëm akuzat. Në kuadër të këtij projekti u krijua FSP, policia e lirë siriane, qëllimi i së cilës ishte garantimi i ligjit dhe rendit në zonat e vendit që kontrolloheshin nga forcat e opozitës.

Britania ishte një prej 6 donatorëve që paguanin për projektin që financonte forcën policore të paarmatosur dhe kishte kushtin të mos bashkëpunonte me grupet ekstremiste. Por, BBC thotë se nuk ishte gjithnjë kështu. Reporterët e BBC zbuluan se kjo polici bashkëpunonte me gjykatat që vendosnin për ekzekutime barbare, përfshirë vrasjen me gurë të dy femrave. Policët paguheshin me para’ të thata, fonde që më pas ia jepnin grupeve ekstremiste në zonë, madje këto të fundit zgjidhnin edhe policët që shërbenin aty.

Madje në shumë raste, aty ku në bordero shfaqeshin emrat e dhjetëra policëve dhe rajoneve policore, në terren nuk ekzistonte asnjë dhe në shumë prej listave kishte emra të vdekurish. Top Channel   

 

UK foreign aid money 'diverted to extremists' in Syria, BBC, 04 December 2017.

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA