...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Presidenti kinez Shi: ushtria të përgatitet për luftë ndërsa marina amerikane paralajmëron për përleshje detare të lartë

Amerika kërkon nga Kina të hapë dhe çlirojë tregun. Kina refuzon. Si kundërpërgjigje Amerika po përdor tarifat. Dhe Kina si kundërpërgjigje po përdor tarifa, oblikacione dhe braktisjen e dollarit

SHJ

31/10/2018 - 08:01

Presidenti kinez Shi u tha zyrtarëve ushtarakë që kanë përgjegjësi për detin e diskutueshëm kinez të jugut që të përgatiten më mirë për luftë ndërsa tensionet me Amerikën po rriten. Kina e konsideron detin përkatës të sajën ndërsa Amerika e refuzon këtë pretendim dhe ka dërguar misione përgjatë ujërave dhe ajrit në kohën kur të dy vendet zotërojnë armë bërthamore dhe përdorimi i tyre do të kishte efekt në jetën e planetit dhe kur paralelisht po zhvillohet lufta tregëtare me tarifa: Kina po përdor tarifa dhe po minon fuqinë e dollarit amerikan duke shitur oblikacionet amerikane dhe duke shkëmbyer jo me dollarë me vende të tjerë.

Kujtoj se Amerika kërkon nga Kina të hapë dhe çlirojë tregun. Kina refuzon. Si kundërpërgjigje Amerika po përdor tarifat. Dhe Kina si kundërpërgjigje po përdor tarifa, oblikacione dhe braktisjen e dollarit.       

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA