...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Sa është pasuria e korporatave dhe bankave tregëtare krahasuar me pasurinë e shteteve?

Dhjetë ndërmarrjet më të mëdha botërore kanë të ardhura më shumë se 180 vendet e “varfër” nga 195 vende të tërësisë botërore

SHJ

26/09/2019 - 15:04

Dhjetë ndërmarrjet më të mëdha botërore kanë të ardhura më shumë se 180 vendet e “varfër” nga 195 vende të tërësisë botërore. Tashmë Walmart, Apple dhe Shell, tre nga dhjeçja botërore, janë më të pasura se Rusia, Belgjika dhe Suedia. SHBA-ja, Kina, Gjermania, Japonia, Franca dhe Britania përbëjnë gjashtë vendet kryesore duke u ndjekur nga Italia, Brazili dhe Kanadaja. Që nga viti 1970-të, të pasurit, jo vetëm që shfrytëzojnë rrogat mjerane në vendet në zhvillim (Kinë etj.) por përqindjet e taksave kanë rënë në 29 vende nga 30 ku korporatat dhe bankat rezidentojnë dhe operojnë. Të gjitha këto, në kohën kur papunësia në nivel botëror është më shumë se 200 milion. Gjatë vitit 2018-të u shtuan 2,124 njerëz tejet të pasur. Vlera neto e pasurisë së tyre me më shumë se 30 milionë dollarë shkoi... 

Për më shumë këtu:  

Si përqendrohen pasuritë e popujve në duart e elitës (mbi)kombëtare?

 

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA