...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Pas kancerit, shqiptarët kërcënohen nga depresioni

Dita

07/04/2017 - 17:51

Sëmundja e depresionit në shoqërinë shqiptare është ne nivele shume te larta. 1 në 4 te moshuar vuajnë nga depresioni, ndërsa tek te rinjtë e moshës 15 deri 30 vjeç, kjo sëmundje është një nga shkaktaret kryesor të vdekjeve nga vetëvrasjet, raporton Vizion +.

Në ditën botërore të shëndetit, ku në fokus edhe te Organizatës Botërore te Shëndetësisë është depresioni, specialistët tregojnë se femrat janë më të prekurat.

Problem sipas mjekeve është fshehja e sëmundjes për shkak turpit nga shoqëria.

Mjekët bëjnë apel për personat që kanë shenjat e depresionit t’i drejtohen specialistit. Ndërsa farmacitë të mos lëshojnë qetësues pa recete, pasi kategoria e prekur ka krijuar varësi prej tyre.

Pagjumësia e zgjatur, lodhja, shpërqendrimi, stresi dhe ankthi janë disa nga shenjat e depresionit [...].

Mos kurimi i tij çon në rëndimin e shëndetit mendor, deri në vetëvrasje.   

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA