...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Pangalos: Aleksandri i Madh ishte shqiptar

Teodor Pangalos, ish-ministri i PASOK-ut, pohon për popullin grek, me rastin e protestave që po zhvillon reaksioni greke atje, për çështjen e emrit të sllavëve të Maqedonisë…se Aleksandri i madh është shqiptar

SHJ

07/06/2018 - 19:18

Pohimin përkatës e bën duke u mbështetur vetëm te Nëna e tij e cila ishte ilire. Si duket s’është në dijeni se Filipi dhe Aleksandri flisnin së pari dialekt pellazg pastaj gjuhën e vjetër 'greke' — dhe këtë pak njerëz. Pohon, gjithashtu, se populli grek s’ka asnjë lidhje me italianët kur thotë “una faccia, una razza”. Por vetëm me shqiptarët – me ta jemi një popull.

Kujtomë se Pangalos është në dijeni se është arvanitas dhe herë pas herë trazon ujërat e qelbura të ashtuquajturit popullit grek. Po të ishte gjallë Aristidh Kola do t’i thartonte shumë. Shikoni, ndërkohë, se si e paraqesin në video të ashtuquajturit grekë: me përbuzje!     

 

   

Video: 
Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA