...lufta fillon me kuptimin e shkaqeve të krizave dhe ajo vazhdon me ndryshimin e mendësisë dhe praktikës...

Zbulohet një pjesëz e bisedës private mes Berishës dhe Metës për reformën në drejtësi

Luja fakte s’ka treguar as edhe mund të tregojë nga roli i tij si ambasador: sepse e kompromentojnë dhe e çojnë përpjekjen për përparimin e reformës përkatëse në një përplasje të tensionuar mes diplomacisë së huaj dhe krerëve të politikës shqiptare

SHJ

13/02/2018 - 16:13

Dihet se shërbimet inteligjente në Shqipëri kontrollohen tashmë nga amerikanët (CIA etj.). Dhe dihet se Luja ka deklaruar shpesh herë se klasa politike ka frikë nga reforma në drejtësi dhe po e pengon atë. Fakte s’ka treguar as edhe mund të tregojë nga roli i tij si ambasador: sepse e kompromentojnë dhe e çojnë përpjekjen për përparimin e reformës përkatëse në një përplasje të tensionuar mes diplomacisë së huaj dhe krerëve të politikës shqiptare. Por disa ‘fakte’ “rrjedhin’ nga njerëzit që janë përfshirë në këtë përpjekje. Ja ç’citon njëri nga individët e përfshirë nga një bisedë private mes Saliut dhe Ilirit:

Saliu - Ilir e ke menduar mirë se me bojkot s'dalim gjëkundi..

Iliri - Ç'të bëj o doktor të dorëzohemi pa betej sikur s'ka lezet..

Saliu - Jo mo, por sikur të shfrytëzojmë rastin ti nxjerrësh ato poste për zëvendësim nga këta që janë kështu fitojmë edhe ca kohë

Iliri  - S'e ke keq doktor, por s'fitojmë gjë se edhe markun se kemi në kontroll

Saliu - E di ilir, por si thua ti?? Kështu të paktën e zvarrisim edhe ca me kushtetuesen..

Iliri - Mos kujto se do fitosh gjë duke u bërë shantazh me bllokadë...

Saliu - S'e ke keq do ti nxjerr lajmërimet për zëvendësim, kështu fitojmë edhe opinionin se s'jemi kundër b/punimit dhe reformës...

Saliu - Të fala monës, ma ka bërë qefin kto kohë..

Iliri - Flasim doktor, të fala lirisë   

Albania Web Design & Development by: WWW.FIT.ALFIT.AL WEB DESIGN ALBANIA